SKYDDA DIN HUNDS TASSAR UNDER HÖSTEN & VINTERN

Saltet bereder väg för det kalla vattnet upp och in i trampdynorna. De blir uppblötta och tappar det normala fettskyddet i huden. Hunden blir vid varje tillfälle den går ut blöt och det reslulterar i allt torrare och torrare hud – mellan och på trampdynorna – när hundens tassar torkar upp mellan promenaderna. Vissa hundar får t o m kramp och hoppar på tre ben.  Många hundar vägrar till slut att gå på det slaskiga salta underlaget.

Men det går att hjälpa hunden. Varje gång när ni går ut smörj på och mellan hundens trampdynor med en tassalva. Efter sista kvällspromenaden tvättar du hundens tassar noga med vatten. Är tassen mycket smutsig använder du något milt schampo, sköljer väl och torkar noga. Därefter smörjs tassalva på igen och masseras in. Innan första morgonpromenaden smörjs tassalva på åter igen. Vid sprickor och röda svullnader gör du på samma sätt men på kvällen används någon form av läkande tassalva.

Tassalvor för skydd:

  • Standardt TASSLÄTT
  • Rapsodog tassalva
  • Bokeberg Tassalva

För skadade trampdynor: 

  • Specicare Tassalva
  • Bokeberg Tassalva

Detta är några förslag på salvor som är lätta att hitta i djurfackhandeln. I vissa fall kan det behövas extra skydd, som hundskor med gummering som en stövel eller sko för att skydda tassen om skadorna har blivit riktigt besvärliga. Köld- och fuktskador kommer fort men är lätta att åtgärda.

Visst är det härligt med riktig vinter. Snö och ”lagom” kallt önskar nog alla att det ska vara när det är vinter. I ren snö trivs hundens tassar bra men vid snöslask och vägsalt blir det värre. Kolla din hunds tassar morgon och kväll då slipper du veterinärbesöket och besvären.