GG GÖTEBORG HUND & KATT

Hund och katt butiken i Göteborgs centrum som myntade uttrycket;
”Allt under ett tak” redan 1986

GG Göteborgs Hund & Katt, eller GG’s som vi kallas i folkmun, är en välkänd och fast etablerad fackhandelsbutik i Göteborgs centrum.
Vår målsättning är att kunna erbjuda allt som en hund eller kattägare kan tänkas behöva oavsett behov.

Allt under ett tak menas med att du kan få hjälp och råd av utbildad personal med bred kunskap inom alla områden som berör dig och din hund och katt. Välutbildad personal på foder och näringslära. Bruksinstruktörer, beteende-vetare och erfarna hundtränare. Lång erfarenhet inom uppfödning av hund och katt om du behöver råd och hjälp inom dessa områden.

Under taket erbjuder vi bl a:

  • Komplett sortiment för sällskaps-, utställar-, aktiva hunden eller katten
  • Foder och näringslära-expertis. Kostrådgivning är självklart gratis
  • Hjälp med tips och råd av problemlösning för din hund eller katt
  • Dropin veterinär
  • Utkörning inom Göteborgsområdet

Vi har funnits i branschen i decennier och det hela började 1986.

En vän och jag (Lena Mattsson) åkte runt på kattutställningar och sålde annorlunda produkter för katt; Specialsydda sängar och burskynken till utställningar. 1987 var en liten butik på Alfhemsgatan till salu; Lilla hund- och kattbutiken i Göteborg. Butiken var liten, men vi hade stora och höga ambitioner. Vi ville skapa ett center där du som hund- och kattägare kunde få allt under samma tak.

1989 var det dags att flytta. En större lokal var ledig på Nordenskiöldsgatan och den fyllde våra krav för att börja med vårt projekt. Här avslutade Ellenor och jag samarbetet och jag gick vidare med Tina i trimmet. Idéerna om att kunna få allt under samma tak var möjligt. Det var en spännande tid. Butik, trim, veterinär och utkörning var delarna vi hade från start. Vi var först i Sverige med konceptet och idag kan vi med glädje säga att vi har sett många butiker efterlikna och börja sin affärsverksamhet med samma koncept. Givetvis på gott och ont. Det är aldrig roligt att bli kopierad men så länge det görs med egen idé, gläds vi åt att ha skapat nya tankegångar om hur vår fackhandel ska utvecklas

1995 var det dags med ny flytt till större lokaler på Vegagatan 58 och med ett nytt namn, ”Göteborgs GG Hund & Katt”. Nu kunde Göteborgs GG Hund och Katt utvecklas ytterligare    med sina större ytor, butik, trim, veterinärklinik, kurser, hemleveranser, kost- och beteenderådgivning, näringsfysiolog. I starten hade vi även ett litet café, men det fick ge vika för en allt mer välfylld butik och en utveckling av rehabbehandlingarna.  När vi kom till Vegagatan 58 fick vi även vårt smeknamn, kunderna förkortade till ”GG’s”, som förövrigt kommer från registreringen som finns på Göteborgs fiskebåtar.

Idag är ”GG’s” känt över stora delar av Sverige, mycket på grund av att jag grundade foderserien Standardt hundfoder och har rådgivnng av kostrelaterade sjukdomar.

Vi vill tacka alla våra, gamla som nya, kunder för många roliga och givande år och ser fram emot många nya utvecklande år tillsammans! Utan våra härliga kunder som vi har så mycket trevligt tillsammans med, hade inte GG’s varit den butik och klinik den är idag.
Välkomna hit!