GG’s hund & katt fackhandelsbutik har artiklar och märken från över 30 olika grossister

 Hos oss på GG’s finns ett ovanligt brett sortiment, en positiv följd av att butiken har valt att vara fristående.

Idag har vi ca 30 grossister knutna till oss och vi köper bara de bästa och prisvärda produkterna för våra hundar och katter. Kvalité och ett bra pris ska gå hand i hand. Ni kunder ska alltid kunna lita på att när det förändras på marknaden så har vi fortfarande bara det bästa att erbjuda er. Saknar ni någon produkt eller har ni hittat något som ni tycker vi borde ha i vårt sortiment, tveka inte att höra av er och tipsa oss.

Hund och kattmat som stödjer hälsa och ger friska djur.

Hunden och katten har kött som huvudföda precis som sina släktingar vargar och lejon. Vi ser det därför som en självklarhet att kvaliteten på kosten till våra hundar eller katter är som deras artföda. Huvudingrediensen är kött, istället för spannmål i de torrfoder som vi erbjuder våra fyrbenta. Det är så naturen har tänkt sig att hunden och katten ska äta.Vi ställer de allra högsta kraven på råvaror och näringsvärden i de foder vi erbjuder och arbetar med. Både till de friska djuren och till de som kräver medicinska foder för att få kvalitet under sitt liv. Foder med högsta kvalitet och näringsmässigt rätt sammansatt är ett måste på grund av att många av våra djur idag lider liksom vi människor av välfärdssjukdomar. Våra torrfoder är därför noga utvalda eftersom vi arbetar sedan 20 år tillbaka med känsliga djur många med kostrelaterade sjukdomar likväl som med djur som är friska.

Fryst mat och råvaror för de som vill göra sin egen mat

Färsk foder och BARF råvaror. Vi har frysta färska råvaror som helfoder och råvaror där du själv komponerar ditt eget djurs matsedel. I sortimentet finns färsk foder baserat på kött och kolhydrater samt färsk foder utan kolhydrater. Samtliga färskfoder kan användas som tilläggsfoder och de flesta fungerar även utmärkt som helfoder.

Tillskott och örter

Kosttillskott är ett måste när du lagar egen mat eftersom vitaminer, mineraler och fettsyror är näring som man behöver för att få en komplett balanserad kost så man skall kunna hålla sin hund eller katt frisk. Viktiga näringsämnen som stödjer immunförsvaret och återställer näringsbalansen. T ex efter och under sjukdom, dräktighet, löp, hård träning/tävling och vid hormonella förändringar. Det kan vara tillfälligt och under längre perioder. Om hunden eller katten har återkommande infektioner, klåda, eksem, pälsavfall, trötthet, mjäll, magproblem, dålig allmän kondition, ledproblem, övervikt eller diabetes även lever/njurproblem och sköldkörtel-störningar kan det vara tecken på brister i kosten. Kosttillskott tryggar behovet av nödvändiga vitaminer och mineraler/spårämnen vid naturlig frisk och hälsovård. De tillskott som vi rekommenderar är beprövade under 20 års tid. Lång tillämpning och erfarenhet ger trygghet för ditt djur.

Veterinär och dietistiska foder för hund och katt

Om du har en sjuk hund eller katt erbjuder Hill’s Prescription Diet-serien kliniskt bevisade terapeutiska foder som behandlar specifika sjukdomstillstånd. I denna serie ingår foder för hantering av specifika sjukdomstillstånd som urinvägssjukdomar, hudproblem, njur-sjukdomar, rörlighetsproblem, mag- och tarmsjukdomar och övervikt. Hill’s Prescription Diet är vårt förstahandsval för behandling av sjuka eller riskutsatta hundar och katter. Fråga oss om Hill’s Prescription Diet så får du råd om vilken produkt som är bäst för din hund eller katt, samt hur du ska utfodra.

  • Hill’s Prescription Diet

Produkter för egenvård och andra djurapoteksartiklar

Våra egenvård- och må bra-produkter är avsedda för du ska kunna med egen vård hjälpa din hund och katt med skötsel av öron, ögon, päls, hud, tassar, genitalier, tänder eller sår. För sårbehandling finns antiseptiska rengöringsmedel och sprayplåster för omläggning. Det finns även naturligt lugnande preparat vid tillfällig oro eller för att lugna ett stressat djur i speciella miljöer. Vi finns alltid för din hjälp om du behöver råd om hur något ska utföras när du är osäker på att vårda din hund eller katt på egen hand.

Pälsvård

Hunden och katten har olika pälsstruktur. Pälsen påverkas positivt när den får rätt schampo för sin struktur och färg när den ska badas och bli fin. Det finns mjuka, sträva, ulliga, korta och långa pälsar även färgen på pälsen har betydelse. Dessa olikheter kräver olika typer av schampo och balsam. Vardagsbadet likväl som utställningsbadet är viktigt. Att skada pälsen med fel preparat är vanligt. Det finns hundar och katter med torr hud/päls och likväl som fet hud/päls och även här måste man ta hänsyn till schampo sort. Avfettande likväl som ett återfettande schampo med fuktspray för bästa resultat. Allt för att slippa klåda, mjäll och toviga pälsar. Vi har schampo, balsam utrednings- behandlande produkter för vardagsbadet, utställningsbadet och för den känsliga huden och pälsen med krav på special schampo för att må bra.

Leksaker för aktivering, av rågummi, mjuka till klassiska ”pip”

Vi har en uppsjö av olika leksaker och stimulansleksaker för era hundar och katter. Att stimulera hunden och katten med olika typer av leksaker är beprövat med mycket positiva resultat. Valpen eller den vuxna hunden/katten lär sig kontakt när matte eller husse leker och aktiverar den fyrbenta familjemedlemmen.
Du kan gömma godis i leksaken eller enbart ha ett mjukisdjur som hunden/katten kan ”gosa” med, ge trygghet. Lekövningar som byta saker med varandra. Du byter det hunden/katten vill ha mot det du har är ett sätt att öka kontakten och samtidigt som det stimulerar. Ju fler leksaker hunden/katten har desto mindre benägen för att bita eller riva på möbler, skor m.m. När leken blir en aktivitet blir det samtidigt stimulans för hjärnan som tröttar ut individen på ett positivt sätt. Samhörigheten ökar mellan matte/husse och hunden/katten när man gör aktiviteter tillsammans. Där fyller leksaken ett stort behov.

Kex, ben, tugg och naturgodis

Koppel, halsband, selar, täcken, flytvästar och mycket mer

Kattsand, kattsandlådor

  • Toa-Lätt
  • Everclean
  • Extrem Classic

Transportburar, bäddar och klösmöbler

Ett urval av några hund/kattgrossiter

Aveo

Emmzo

Bravo

Vom o Hundmat

Gibbon

Lupus

Limex

Pritax

Servera

Hill’s

Standardt Produkter